واترجت چیست
واترجت موتورهایی هستند که بوسیله ی آب کار میکنند و برای بریدن مواد سخت مانند فلزات ، سنگها و پلاستیکها و نیز چوب، چرم، اسفنج، کامپوزیتها و برداشتن روکش سیمهاو پلیسهگیری استفاده میشود.
همزمان با پیشرفت تکنولوژی، احتیاج به دستگاههای تک منظوره افزایش پیدا کرد. علاوه بر این تنوع، سلیقههای مختلف مشتریان و روند به سوی پیشرفت صنعت، موجب شدهاند که دیگر سیستمهای تولیدی قدیمی مانند ماشینهای تراش معمولی، پاسخگوی تغییرات همیشگی در تقاضاهای بازار نباشند. بالاخره، با تنگتر شدن عرصه رقابت، تولیدکنندگان در سالهای اخیر به اختراع سیستمهای تولیدی پیشرفته روی آوردهاند تا بتوانند هم قادر به انجام نیازهای مشتری باشند و هم به ادامه ی فعالیت خود برسند. در طی این تغییر و تحول سیستمهای تولیدی، کامپیوترها نقش بسیار مهمی را در هدایت، کنترل و پیگیری عملیات مختلف دستی یا ماشینی به عهده گرفتهاند. همینطور برای کاهش خطاهای انسانی و بالابردن سطح تکرارپذیری و دقت ، رباتهای مختلفی طراحی و ساخته شدهاند تا محصولات تولیدی از کیفیت و قابلیت اطمینان بالایی برخوردار شوند.
یکی از این دستگاههای پیشرفته و کارآمد دستگاه برش بوسیله واتر جت (water jet cutting) یا همان جت آب میباشد.
واترجت چیست؟
از این موتورهای آبی، در زمینه های زیر استفاده میگردید:
در زمینه استخراج معدن
ساخت تونل برای سنگشویی کردن سنگ و زمین
بریدن مواد نرم با استفاده از واتر جت از سال 1960 آغاز شد
. از اواسط دهه هشتاد واتر جت در ترکیب با مواد ساینده برای بریدن مواد سخت مثل فلزات و سنگهاہ و پلاستیکها نیز مورد استفاده قرار گرفت.
آشنایی با انتخاب سنگهای تزیینی با تکنولوژی واترجت
واترجت به نحو بسیار زیادی رشد و گسترش قابل ملاحظهای پیدا کرده است.
هم واترجت و هم لیزر قادرند فلزات و دیگر مواد را برش دهند اما تفاوت این دو در این است که دستگاههای واترجت ارزانتر از دستگاههای لیزر میباشند.
این فرآیند برای برش کاری و شیارزنی غیر فلزات متخلخل مانند: چوب، چرم، اسفنج و... بسیار مناسب است. از آن همچنین برای برش کاری کامپوزیتها، برداشتن روکش سیمها و پلیسه گیری استفاده میشود. این تکنولوژی با استفاده از اصل تاثیرات فرسایشی یک جت آب با قطر کم و سرعت بالا کار می کند. کیفیت لبههای ماشین کاری شده در این فرآیند معمولا بهتر از دیگر فرآیند های برشی رایج است.
جت آب یک ابزار برشی است که هییچوقت کند نمیشود و نمیشکند. این فرآیند گرد و غبار تولید نمیکند، پس از این رو خطرات موجود در ماشینکاری کامپوزیتهای الیافی و آزبستها به حداقل میرسند.

مواد مصرفی:
در واترجت آب ماشینکاری میکند. ابزار برش، آب خالص یا آب به همراه مواد ساینده است. فرآیند برش با آب خالص معمولا برای مواد کم استحکام مانند کاغذ، شیشه، فایبر گلاس و مقوا و فرآیند برش واترجت به همراه مواد ساینده، برای مواد مستحکم مانند فلزات و آلیاژها مورد استفاده قرار میگیرد.
برش بوسیله جت آب دارای قابلیت انعطاف بالا میباشد و اجازه انجام بیشتر برشها را به کاربران آن میدهد.
عمده فعالیتهای انجام شده در چهار دهه گذشته مربوط به ایجاد تکنولوژی فشار بسیار زیاد مورد نیاز این قبیل دستگاههای پیشرفته بوده است زیرا که برای برش فلزات باید آب مصرفی با فشار بسیار زیاد تنظیم شود و تحت فشار قرار گیرد تا قادر باشد یک جریان برش خیلی قوی را برای برش ایجاد نماید. این فرایند ها فقط برای دو مورد زیر قابل اجرا میباشد:
- آب مصرفی
- جت مواد ساینده
طریقه کار واترجت از یک جریان آب باریک، با سرعت بسیار بالا که یک ماده ساینده به منظور برش مواد سخت به آن تزریق شده، تشکیل شده است. مخلوط آب و مواد ساینده یک بریدگی باریک را روی قطعه کار ایجاد میکند.
عنصر اصلی در این فرآیند آب است که با سرعت 900 متر بر ثانیه حرکت دارد و در زمان برخورد این جریان به سطح قطعه کار، ماده بر اثر نیروی آب به سرعت برداشته میشود.

فواید واترجت:
- یکی از برترین فواید و مزایای واترجت این است که دارای خاصیت برشکاری سرد است و ایجاد حرارت نمیکند که همین خاصیت به مواد اجازه برش میدهد. در صورتی که در سایر روشهای برشکاری مواد یا میسوزند یا ذوب شده و یا این که ترک بر میدارند.
همچنین بعضی از فرآیندهای حرارتی سبب تاب برداشتن و سخت شدن سطح قطعه میشود و یا این که موجب ساتع شدن گازهای سمی از جسم میشود.
در مواد متضاد و مقابل هم که توسط واترجت برش میخورند بخاطر همین مزیت هیچ گونه تنش حرارتی را تحمل نمیکنند و هر گونه نتایج ناخوشایند را از آنها دور میسازد.
برشکاری سرد میتواند بر مناطقی که دچار سختی نشدهاند تأثیر گذاشته، در هر سمت و جهتی عملیات سوراخکاری و یا برشکاری را انجام دهد.
این روش میتواند بدون ایجاد سوراخهای اولیه برای انجام عملیات سوراخکاری اقدام به انجام عمل سوراخکاری در هر نوع ماده و قالب ویژه وحتی در فواصل بسیار نزدیک به هم نماید و هیچ نوع نیازی به انجام عملیات دیگری یر روی قـــطعه نمیباشد.
واترجت معمولا هیچ خطری برای محیط زیست ایجاد نمیکند و گردو غبار بسیار کمی در محیط اطراف ایجاد میکند.
- همچنین در روش واترجت هیچ گونه خطری متوجه کاربران نیست. همچنین این روش صداهای ناهنجاری که شنیده نمیشوند ولی روی اعصاب تاثیر منفی میگذارند را تولید نمیکند. محدوده شنوایی انسان حدود 20 هرتز تا 20 کیلو هرتز است ولی در التراسونیک امواجی با فرکانس 20 کیلو هرتز به بالا تولید میکند.
- علاوه بر اینها، ماشینهای یکپارچهای میباشند که باعث صرفهجویی در استفاده از مواد خام و اولیه میگردند.
میتوانند برشهای عرضی بسیار کوچک ایجاد کنند و یا در برشهای پیچیده مورد استفاده قرار گیرند.
- بسیار سریعتر از ابزارهای دیگر میباشند.
- از دیگر فواید آنها توانایی انجام برش بر روی رشتههای بسیار محکم از فلزات، مواد صیقلی و یا با سطوح ناصاف و لایههای متفاوت جمع شده میباشد.
پس از آن که فرایندهای مکانیکی برروی سطوح ذره بینی اتفاق افتاد، سطوح مورد نظر با موادی که دارای عوامل خطرزا نمیباشند، کامل میگردد.
- انرژی جنبشی در واترجت باعث تغییر شکل در اجسام شده و همین انرژی سبب ایجاد سوراخ با درستی و صحت بالا دراجسام میشود، بدون باقی گذاشتن لبه، تراشه یا پوستهای بر روی آنها.
- این فرایند بسیار عالی بوده و دارای کیفیت سطح بسیار بالا با لبههایی عالی میباشد که در بسیاری موارد احتیاج ما را به فرایند تمام کاری رفع مینماید.
- واترجت در تولید اجسام و طرحهای پیچیده بسیار باصرفه میباشد و مواد میتوانند در فئال نزدیکی از هم برش بخورند.
- همچنین ایجاد گوشــــــههای تیز و اریب و سوراخهای شکافدار و شکلهایی با گوشههای شعاع بسیار کوچک امکانپذیر میباشد.
- انجام عملیات بر روی مواد روی هم قرار گرفته، چندین قطعهای و عملیات تو در تو کردن مواد را در کمترین زمان برش میدهد.
- واترجت همچنین محافظ محیط زیست و فرایندی پاک و تمیز میباشد و تولید تراشه و خردههای فلزی و گازهای خطرناک نمینماید.
- به مواد روغنی و محلولهای خنککننده در طول فرآیند نیازی نمیباشد.
- در جهان امروزی با وجود قیمت بالای مواد اولیه و وجود منابع محدود، انجام برشهای کوچک و چاکدار و یا برشهای عرضی و انجام عملیات تو در تویی بر روی قطعات، امکان بهینهسازی مصرف مواد اولیه را برای ما همراه با افزایش سودآوری فراهم میسازد.
- با استفاده از آب خالص امکان برش پارچه، مواد الاستیکی، مواد غیر بافته، مواد پلاستیکی و پلیمرهای نازک، محصولات غذایی و بسیاری تولیدات دیگر وجود دارد.
- با سرعتی چند صد برابر حالتهای معمولی در دقیقه.
- با افزایش مواد ساینده میتوان مواد بسیار سخت همانند فلزات، سنگ، شیشههای گلولهای شکل، سرامیکها و غیره را به راحتی برش داد.
- مواد ضخیم نیز میتوانند براحتی در سیستمهای سایشی واترجت مورد استفاده قرار گیرند.
- برش و یا سایش فلزات قطور نیز از دیگر فواید و مزیتهای تکنولـــــــــــــوژی واترجت است.
- با تنظیم و سازگاری بین دهانه یا نازل برش و قطر دهانه کانونی مجرای برش و همچنین کمیت و نوع مواد سایشی مورد استفاده میتوان به بالاترین تأثیر برشی مورد نظر دست یافت.

سرعت واتر جت:
سرعت کار و همچنین درستی انجام آن بستگی به ساختار ماده، ضخیم بودن، کیفیت مطلوب برش، واشرهای مورد استفاده در دستگاه دارد که با قابلیت حرکتی که دارد اجازه حرکت بین 1/0 تا 3000 اینچ در هر دقیقه را میدهد.
تکنیکهای اتوماتیک سخت افزارهایی را پیشنهاد مکند که سرعت برش را برای طیف وسیعی از فلزات محاسبه نماید.
سرعت برش با چند فاکتور تعیین میشود از جمله کیفیت ساختمانی لبه تحت برشکاری که در این میان مقدار مواد سایشی مورد استفاده، فشار برش، اندازه روزنه نازل و کانون مجرای برش، قدرت پمپهای فشار میتواند نتیجه مطلوب و مورد نظر مارا ایجاد نماید.
میزان برش اجسام ضخیم و قطور با واترجت:
میزان برش بستگی به سطح یا سختی مواد مورد برشکاری دارد که در رنجی میان 0.25 تا 30 اینچ تغییر میکند.
مواد سخت معمولاً در رنج بین 0.25 تا 2.5 اینچ برش میخورند.
از واتر جت همچنین جهت پلیسهگیری و برداشتن ناصافیهای سطح نیز میتوان استفاده کرد.
برای سفارش دستگاه برش واترجت، دستگاه برش cnc، cnc سنگ، , دستگاه برش چوب، دستگاه نورد، دستگاه خم کن، گیوتین هیدرولیک و دریل cnc با شماره تماس 09133130096 تماس حاصل فرمایید.
SP_READ_MORE
برش cnc اصفهان
تاریخچه تراشکاری را بدانیم

شخصی انگلیسی به نام فریلند [freland] برای نخستین بار در سال ۱۷۹۶ میلادی دستگاه تراشی ابداع کرد که شامل میله پیچ بری بود و با عوض کردن چرخ دندههای روی محور اصلی و محور پیچ بری می توانست پیچ های مختلفی را بتراشد. در همین سالها دستگاه تراشی اختراع شد که با استفاده از پدال محور کار آن به گردش در میآمد . در سالهای ۱۸۰۰ تا ۱۸۳۰ دستگاه های تراشی با بدنه چوبی و پایه آهنی ساخته شد.
دستگاه تراشی در سال ۱۸۵۰ با بدنه آهنی ساخته شد و در سال ۱۸۵۳ دستگاه تراشی با ریلهایی به طول ۲۰ فوت ساخته شد که کارهایی به طول ۱۰ اینچ را میتراشید ولی بعد از گذشت سالها از اختراع دستگاه تراش و مجهز شدن این دستگاه به کنترلهای کامپیوتری cnc هنوز هم دستگاه تراش دستی هسته مرکزی در صنایع امروزی را تشکیل میدهد و حتی کسانی که با دستگاههای تراش جدید کار می کنند نیاز به یادگیری و تسلط بر نحوه عملکرد دستگاه تراش دستی را دارند.
SP_READ_MORE
تاریخچه توسعه اتوماسیون و سی ان سی
تاریخچه توسعه اتوماسیون و دستگاه سی ان سی(CNC)
همزمان با توسعه تکنولوژی، نیاز انسان به ماشینهای خودکار احساس شد و در این زمان بود که اولین ماشین حساب چرخ دنده ای توسط پاسکال در سال 1642 میلادی اختراع شد.
سپس در سال 1804 یک دستگاه ماشین بافندگی توسط ژاکارد ساخته شد که بوسیه کارتهای مخصوصی هدایت می شد.
در سال 1946 اولین کامپیوتر ENIAC برای ارتش آمریکا ساخته شد.
در سال 1947 ترانزیستور اختراع گردید.
در سال 1947 و بعد از جنگ جهانی دوم ، نیروی هوایی آمریکا احساس نیاز به تولید قطعات پیچیده و دقیقی کرد که تولید آن توسط دستگاههای معمولی آن زمان امکان پذیر نبود ، لذا کمپانی PARSONS در ایالت میشیگان اولین قدمها را برای ساخت یک دستگاه فرز با قابلیتهای بیشتر برداشت ، که نتیجه این تحقیقات در سال 1949 و در آزمایشگاه انسیتو تکنولوژی ماساچوست (MIT) به بار نشت و اولین فرز با قابلیت کنترل اتوماتیک سه محور در سال 1952 ساخته شد.
در سال 1958 زبان برنامه نوسی APT ابداع شد.
در سال 1972 اولین دستگاه cnc اختراع گردید.
درسال 1975 اولین کنترلهای فانوک سیستمهای 5 و 6 به بازار آمد.
در سال 1981 کنترلر3 Sinnmerik System تولید شد.
در سال 1982 کنترلر Sinnmerik System7 با میکروپروسسور 4 بیتی بوجود آمد.
در اواخر سال 1982 کنترلر8 System Sinnmerik با میکروپروسسور 16 بیتی ساخته شد.
در سال 1985 کنترلر 810 Sinnmerik سری 800 آنالوگ ساخته شد. در سال 1986 کنترلر 850 Sinnmerik به بازار آمد .
در سال 1988 کنترلر 880 Sinnmerik به بازار آمد .
در سال 1996 کنترلهای زیمنس 810 و 840 سری دیجیتال به بازار عرضه شد.
و اکنون با کمک گرفتن از کامپیوتر و توسعه فن آوری ساخت ، کنترلهایی با سرعت پردازش و قابلیتهای بالا توسط کمپانیهای مختلف با سلایق متنوع ساخته میشود ودر اختیار صنایع مختلف قرار می گیرد.
ادامه مطالب آموزشی و مقالات علمی

شخصی انگلیسی به نام فریلند [freland] برای نخستین بار در سال ۱۷۹۶ میلادی دستگاه تراشی ابداع کرد که شامل میله پیچ بری بود و با عوض کردن چرخ دندههای روی محور اصلی و محور پیچ بری می توانست پیچ های مختلفی را بتراشد. در همین سالها دستگاه تراشی اختراع شد که با استفاده از پدال محور کار آن به گردش در میآمد . در سالهای ۱۸۰۰ تا ۱۸۳۰ دستگاه های تراشی با بدنه چوبی و پایه آهنی ساخته شد.
دستگاه تراشی در سال ۱۸۵۰ با بدنه آهنی ساخته شد و در سال ۱۸۵۳ دستگاه تراشی با ریلهایی به طول ۲۰ فوت ساخته شد که کارهایی به طول ۱۰ اینچ را میتراشید ولی بعد از گذشت سالها از اختراع دستگاه تراش و مجهز شدن این دستگاه به کنترلهای کامپیوتری cnc هنوز هم دستگاه تراش دستی هسته مرکزی در صنایع امروزی را تشکیل میدهد و حتی کسانی که با دستگاههای تراش جدید کار می کنند نیاز به یادگیری و تسلط بر نحوه عملکرد دستگاه تراش دستی را دارند.
SP_READ_MORE
تاریخچه توسعه اتوماسیون و دستگاه سی ان سی(CNC)
همزمان با توسعه تکنولوژی، نیاز انسان به ماشینهای خودکار احساس شد و در این زمان بود که اولین ماشین حساب چرخ دنده ای توسط پاسکال در سال 1642 میلادی اختراع شد.
سپس در سال 1804 یک دستگاه ماشین بافندگی توسط ژاکارد ساخته شد که بوسیه کارتهای مخصوصی هدایت می شد.
در سال 1946 اولین کامپیوتر ENIAC برای ارتش آمریکا ساخته شد.
در سال 1947 ترانزیستور اختراع گردید.
در سال 1947 و بعد از جنگ جهانی دوم ، نیروی هوایی آمریکا احساس نیاز به تولید قطعات پیچیده و دقیقی کرد که تولید آن توسط دستگاههای معمولی آن زمان امکان پذیر نبود ، لذا کمپانی PARSONS در ایالت میشیگان اولین قدمها را برای ساخت یک دستگاه فرز با قابلیتهای بیشتر برداشت ، که نتیجه این تحقیقات در سال 1949 و در آزمایشگاه انسیتو تکنولوژی ماساچوست (MIT) به بار نشت و اولین فرز با قابلیت کنترل اتوماتیک سه محور در سال 1952 ساخته شد.
در سال 1958 زبان برنامه نوسی APT ابداع شد.
در سال 1972 اولین ماشین CNC اختراع گردید.
درسال 1975 اولین کنترلهای فانوک سیستمهای 5 و 6 به بازار آمد.
در سال 1981 کنترلر3 Sinnmerik System تولید شد.
در سال 1982 کنترلر Sinnmerik System7 با میکروپروسسور 4 بیتی بوجود آمد.
در اواخر سال 1982 کنترلر8 System Sinnmerik با میکروپروسسور 16 بیتی ساخته شد.
در سال 1985 کنترلر 810 Sinnmerik سری 800 آنالوگ ساخته شد. در سال 1986 کنترلر 850 Sinnmerik به بازار آمد .
در سال 1988 کنترلر 880 Sinnmerik به بازار آمد .
در سال 1996 کنترلهای زیمنس 810 و 840 سری دیجیتال به بازار عرضه شد.
و اکنون با کمک گرفتن از کامپیوتر و توسعه فن آوری ساخت ، کنترلهایی با سرعت پردازش و قابلیتهای بالا توسط کمپانیهای مختلف با سلایق متنوع ساخته میشود ودر اختیار صنایع مختلف قرار می گیرد.
SP_READ_MORE

زمانی که منبت کاران با مغار و دست منبت کاری میکردند دستگاهی شبیه به دستگاه ساخت کلید در این صنعت بوجود آمد. مکانیزم این دستگاه این بود که یک قطعه منبت که با دقت توسط یک استاد کار منبت کاری شده به دستگاه بسته می شد و دستگاه از طریق یک نشان گر روی قطعه کار منبت شده حرکت میکرد و چند قطعه چوبی دیگر به موازات قطعه منبت شده نصب می شد، چند دینام که به نیرو را از طریق تسمه به مته های روی بلوک چوبی انتقال می داد و به این طریق بلوک چوبی کمی از نظر شکل به قطعه منبت شده نزدیک می شد و تقریبا 40 در صد منبت را انجام می داد.
منبت کاران در ابتدا با حضور این دستگاه بسیار مشکل داشتند و گمانشان بر این بود که این دستگاه شغل منبت کاری را از آنها ربوده و آنها دیگر بیکار شده اند. مدتی گذشت منبت کاران متوجه شدند که این دستگاه فقط به کمک آنها امده و قسمتی از کار انجام میداد و نه همه کار منبت را، اکنون دیگر منبت کاران روی چوب خام (چوب چهار تراش) کار نمی کنند و تا دستگاه کپی تراش روی چوب خام کار نکند و تقریبا پنجاه درصد از منبت را روی چوب اجرا نکند، منبت کاران روی چوب کار نمی کنند.
حال سال ها از آن پیدایش می گذرد دستگاهی ظهور کرده که این باز 100درصد کار منبت را انجام می دهد. این بار چه اتفاقی می افتد؟ درحال حاضر بیشتر جوانان درس دانشگاهی می خوانند و انتظارشان این است که در رشته ای که درس خوانده اند کار کنند.شاید جوانان قرن بیست یک انگیزه ای نداشته باشند که درس بخوانند و در نهایت شغل آنها این باشد که در یک کارگاه منبت با مغار کار کنند. چندی پیش به شهر ملایر یا همان قلب منبت ایران سری زدم، جوان ترین منبت کاری که دیدم تقریبا چهل سال داشت سوالی برایم مطرح شد که سی سال دیگر چند منبت کار داریم و آیا این هنر زنده میماند یا که می میرد؟
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) حلقه پیوند علم ، صنعت و هنر است. دستگاه سی ان سی 8 کله منبت (CNC) جوانان این حوزه را به پیشرفت ترغیب می کند، سی ان سی 8 کله (CNC) کمک می کند کارها با کیفیت و تیراژ بالا تو لید شود و این کمک شایانی به صادارت و رقابت با تولید کنندگان ترکیه، مصر و… می کند.
دستگاه سی ان سی 8کله منبت (CNC) یک ابزار اجرایی منبت کاری می باشد که هیچ روحی در آن نیست ، دستگاه سی ان سی 8 کله(CNC) فقط هر آنچه را که به آن می رسد را به خوبی انجام میدهد آنقدر خوب و سریع این کار را انجام میدهد که هیچ جای بحثی نمیگذارد.
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) یک ابزار منبت است که با دقت 0.01 میلیمتر و با سرعتی 10 برابر سرعت دست کار میکند، اما دستور را از طریق یک واسطه از یک منبت کار حرفه ای می گیرد، یعنی اینکه یک استاد کار طرحی را روی چوب بوسیله دست و مغار اجرا می نماید و بعد یک طراح صنعتی آن را از طریق یکی از نرم افزار های طراحی سه بعدی مثل artcam ، catia و power mill و…. طراحی می کند.
دستگاه سی ان سی 8 کله منبت (CNC) طرح نهایی با غایت دقت و نهایت سرعت اجرا می نماید
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) سرعت و دقت منبت درایران را بالا می برد.
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) ارزش افزوده خوبی به چوب میدهد و این ارزش آنجایی نمود پیدا میکند که در حداقل زمان و با حد اکثر دقت انجام می گیرد.
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) کمک شایانی به صادرات مبل و بوفه …. ایران میکند و کمک میکند که ما بتوانیم از نظر قیمت و تیراژ رقابت داشته باشیم با کشور هایی مثل ترکیه ، مصر و….
SP_READ_MORE
موارد استفاده دستگاه cnc در بخشهای مختلف
-
ساخت قطعات تزئینی کوچک چوبی
-
برش چوب برای ساخت مصنوعات چوبی
-
برش علائم برای ساخت تابلو
-
حکاکی متن بر روی فلزات
-
حکاکی سه بعدی بر روی چوب
-
ساخت ماکت
-
ساخت قالبهای غیرفلزی
-
سوراخکاری PCB
-
ساخت انواع محصولات چوبی
-
ساخت نمونه (prototype) محصول قبل از ساخت قالبهای تزریق پلاستیک با استفاده از CNC و SLA
SP_READ_MORE
ماشین CNC یا دستگاه کنترل عددی، دستگاهی است که توسط کامپیوتر عملیات انجام می دهد، دستگاه CNC پس از تبدیل مختصات نقشه به جی کدها در کامپیوتر آنرا بر روی قطعه مورد نظر پیاده می کنند. در حالی که اکثر مردم حتی نام ماشین CNC را نیز نشنیده اند، انواع مختلف ماشین CNC در اکثر وسایلی که مردم روزانه با آنها سروکار دارند اثری گذاشته است، اگر کسی کار صنعتی انجام داده باشد به احتمال زیاد با ماشین CNC کار کرده است
SP_READ_MORE
1- برنامه ماشین
2- واحد کنترل ماشین
3- نرم افزار ماشین
4- موتورها
5- اجزای مکانیکی
6- سیستم اندازه گیری
SP_READ_MORE
کار با ماشین سی ان سی بسیار آسان است، پس از وارد کردن فایل طراحی، تنها کاری که اپراتور دستگاه باید انجام دهد روشن کردن ماشین سی ان سی و نظارت بر کار آن است. در برخی از انواع ماشین سی ان سی حتی نیاز به حرکت دادن قطعه کاری نیست و دستگاه خودش این کار را انجام می دهد. ماشین سی ان سی که در اوایل دهه هفتاد میلادی به بازار آمده است، کارهای صنعتی را بسیار ساده تر کرده و دیگر اپراتور نیازی به انجام کارهای دستی مانند اندازه گیری ندارد و از وقتش می تواند در کارهایی نظیر طراحی تخصصی تر استفاده کند
SP_READ_MORE
• دستگاه برش CNC با دقت و سرعت بالا، باعث کاهش زمان انجام پروژه ها و جایگزینی مناسب برای روشهای سنتی برش می باشد .
• دقت دستگاه، موجب کاهش هزینه و زمان عملیات ثانویه همچون عملیات ماشینکاری قطعات می شود.
• برش شعله و پلاسمای CNC برای هر بخشی که برش ورقهای فلزی از ضخامت 1 تا 300 میلیمتر مد نظر است، یکی از مقرون به صرفه ترین فرآیندهاست.
• موارد مصرف این دستگاه در صنایعی است چون :
- پتروشیمی
- پالایشگاهی
- نیروگاهی
- کشتی سازی
- صنایع دفاع
- خودرو
- سرمایشی و گرمایشی
- ساختمانی (سوله سازی و ...)
- تجهیزات سیمان، فولاد، قند و نیشکر
- بازارهای آهن و آهن فروشی ها
SP_READ_MORE
SP_READ_MORE
سی ان سی (CNC) در صنعت چوب و منبت

زمانی که منبت کاران با مغار و دست منبت کاری میکردند دستگاهی شبیه به دستگاه ساخت کلید در این صنعت بوجود آمد. مکانیزم این دستگاه این بود که یک قطعه منبت که با دقت توسط یک استاد کار منبت کاری شده به دستگاه بسته می شد و دستگاه از طریق یک نشان گر روی قطعه کار منبت شده حرکت میکرد و چند قطعه چوبی دیگر به موازات قطعه منبت شده نصب می شد، چند دینام که به نیرو را از طریق تسمه به مته های روی بلوک چوبی انتقال می داد و به این طریق بلوک چوبی کمی از نظر شکل به قطعه منبت شده نزدیک می شد و تقریبا 40 در صد منبت را انجام می داد.
منبت کاران در ابتدا با حضور این دستگاه بسیار مشکل داشتند و گمانشان بر این بود که این دستگاه شغل منبت کاری را از آنها ربوده و آنها دیگر بیکار شده اند. مدتی گذشت منبت کاران متوجه شدند که این دستگاه فقط به کمک آنها امده و قسمتی از کار انجام میداد و نه همه کار منبت را، اکنون دیگر منبت کاران روی چوب خام (چوب چهار تراش) کار نمی کنند و تا دستگاه کپی تراش روی چوب خام کار نکند و تقریبا پنجاه درصد از منبت را روی چوب اجرا نکند، منبت کاران روی چوب کار نمی کنند.
حال سال ها از آن پیدایش می گذرد دستگاهی ظهور کرده که این باز 100درصد کار منبت را انجام می دهد. این بار چه اتفاقی می افتد؟ درحال حاضر بیشتر جوانان درس دانشگاهی می خوانند و انتظارشان این است که در رشته ای که درس خوانده اند کار کنند.شاید جوانان قرن بیست یک انگیزه ای نداشته باشند که درس بخوانند و در نهایت شغل آنها این باشد که در یک کارگاه منبت با مغار کار کنند. چندی پیش به شهر ملایر یا همان قلب منبت ایران سری زدم، جوان ترین منبت کاری که دیدم تقریبا چهل سال داشت سوالی برایم مطرح شد که سی سال دیگر چند منبت کار داریم و آیا این هنر زنده میماند یا که می میرد؟
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) حلقه پیوند علم ، صنعت و هنر است. دستگاه سی ان سی 8 کله منبت (CNC) جوانان این حوزه را به پیشرفت ترغیب می کند، سی ان سی 8 کله (CNC) کمک می کند کارها با کیفیت و تیراژ بالا تو لید شود و این کمک شایانی به صادارت و رقابت با تولید کنندگان ترکیه، مصر و… می کند.
دستگاه سی ان سی 8کله منبت (CNC) یک ابزار اجرایی منبت کاری می باشد که هیچ روحی در آن نیست ، دستگاه سی ان سی 8 کله(CNC) فقط هر آنچه را که به آن می رسد را به خوبی انجام میدهد آنقدر خوب و سریع این کار را انجام میدهد که هیچ جای بحثی نمیگذارد.
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) یک ابزار منبت است که با دقت 0.01 میلیمتر و با سرعتی 10 برابر سرعت دست کار میکند، اما دستور را از طریق یک واسطه از یک منبت کار حرفه ای می گیرد، یعنی اینکه یک استاد کار طرحی را روی چوب بوسیله دست و مغار اجرا می نماید و بعد یک طراح صنعتی آن را از طریق یکی از نرم افزار های طراحی سه بعدی مثل artcam ، catia و power mill و…. طراحی می کند.
دستگاه سی ان سی 8 کله منبت (CNC) طرح نهایی با غایت دقت و نهایت سرعت اجرا می نماید
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) سرعت و دقت منبت درایران را بالا می برد.
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) ارزش افزوده خوبی به چوب میدهد و این ارزش آنجایی نمود پیدا میکند که در حداقل زمان و با حد اکثر دقت انجام می گیرد.
دستگاه سی ان سی 8 کله (CNC) کمک شایانی به صادرات مبل و بوفه …. ایران میکند و کمک میکند که ما بتوانیم از نظر قیمت و تیراژ رقابت داشته باشیم با کشور هایی مثل ترکیه ، مصر و….
SP_READ_MORE
کاربردهای دستگاه CNC
موارد استفاده دستگاه cnc در بخشهای مختلف
-
ساخت قطعات تزئینی کوچک چوبی
-
برش چوب برای ساخت مصنوعات چوبی
-
برش علائم برای ساخت تابلو
-
حکاکی متن بر روی فلزات
-
حکاکی سه بعدی بر روی چوب
-
ساخت ماکت
-
ساخت قالبهای غیرفلزی
-
سوراخکاری PCB
-
ساخت انواع محصولات چوبی
-
ساخت نمونه (prototype) محصول قبل از ساخت قالبهای تزریق پلاستیک با استفاده از CNC و SLA
SP_READ_MORE
دستگاه برش cnc چیست؟
CNC مخفف كلمه Computer Numerical Control مي باشد. كه بيان كننده كنترل عددي توسط سیستم كامپيوتر مي باشد. در اين روش از كامپيوتر جهت كنترل دستگاه به منظور انجام عمليات مختلف مثل برش، تراش، حك و ... استفاده مي شود. از اين رو دستگاه هاي cnc انواع مختلفي از لحاظ كاربرد دارند.
بدنه دستگاه سی ان سی ( CNC ) تقریبا شبیه دستگاه های دستی است. یک CNC فرز در واقع همان بدنه سخت افزاری فرز دستی را دارد همینطور برای CNC تراش و CNC سنگ و...
تنها تفاوت، اضافه شدن بخش کنترل گر است.
اما بخش کنترلگر، بخش اصلی یک دستگاه CNC می باشد در صنعت این بخش با نام کنترلر CONTROLER خوانده می شود یک دستگاه CNC از هر نوع (تراش، فرز، سنگ، ابزار تیز کن، تزریق، پرس، و...) بیشتر با نوع کنترلرش شناخته شده است. آموزشی که به افراد داده میشود در اصل براساس کنترلر این دستگا ه ها است..
کنترلر های مختلفی برای دستگاه های برش CNC موجود میباشد مانند فانوک - هایدن هاین، زیمنس - C39 - 2P22 -C15 - فاگورو میتسوبیشی و...
منطق دریافت اطلاعات بصورت کدهائی می باشد که با G شروع می شوند به عنوان مثال کد G01 حرکت خطی است G02 و G03 حرکت دورانی می باشند و G90 نوع مختصات را از نظر مطلق بودن یا نسبی بودن مشخص می نماید.
کدهای عنوان شده کدهای عمومی می باشند و در کدهای خاص با توجه به نوع کنترلر شاید شماره کد فرق کند به عنوان مثال G20 در زیمنس بمنظور انتخاب سیستم اندازه گیری متریک می باشد ولی این در هایدن هاین کد G70 این کار را انجام میدهد پس همانطور که گفته شد آموزش کدها باید با توجه به نوع کنترلر صورت گیرد..
انواع دستگاه برش CNC چیست؟
دستگاه های سی ان سی (CNC) بسیار متنوع هستند. معروف ترین آنها، دستگاه های لیزر CNC و فرز CNC است.
دستگاه های لیزرسی ان سی به دو دسته دستگاه لیزر فلزات و دستگاه لیزر غیر فلزات تقسیم می شوند.
دستگاه لیزر فلزات
از دستگاه لیزر فلزات برای اموری مانند حکاکی، برش، تراش، جوش و … روي فلزات مختلف استفاده می شود. برش لیزری فلزات یا برش فلزات با لیزر یکی از پیشرفته ترین تکینیک های برش با دستگاه cnc است. از مزایای برش با دستگاه cnc لیزری می توان سرعت، دقت و عدم نیاز به عملیات پردازش پس از برش را نام برد.
دستگاه ليزر غير فلزات
با استفاده از دستگاه لیزر غیر فلزات مي توان انواع عمليات برش و حکاکي را روي مواد مختلفی مانند پلاستيک، پلکسي گلاس، چوب، شیشه، پارچه و … انجام داد. از کاربردهای ماشین سی ان سی لیزری غیر فلزات مي توان به ساخت ساعت دیواری، جعبه، قاب عکس، سری وسایل اداری رومیزی، پازل های کوچک و بزرگ، ساخت ماکت، حکاکي خودکار تبليغاتي، لوح تقدير، ساخت تابلوهاي راهنما، حکاکي بر روي پارچه، کيف و کفش، چرم و …. اشاره کرد.
دستگاه فرز CNC
نوع سوم دستگاه سی ان سیcnc ، دستگاه فرز است، که در آن به جای لیزر از نوک فرز استفاده می شود. برش با دستگاه cnc فرز، برای برش و حکاکی انواع سنگ، چوب و فلزات مناسب است و مزیت آن نسبت به برش با دستگاه cnc لیزری، عمق برش و حکاکی است.
برش با دستگاه CNC چوب
یکی از پر کاربردترین دستگاه های CNC در صنایع ایران برش با دستگاه CNC برای چوب یا CNC Woodworking است. دستگاه های سی ان سیcnc چوب قابلیت انجام عملیات های منبت کاری ، معرق کاری و برش بر روی قطعات نرم و نیمه سخت مثل چوب ، MDF ، انواع پلاستیک و آلومینیوم را دارند. گستره استفاده برش با دستگاه CNC چوب به شرح زیر می باشد :
–> تولیدکنندگان مبل و سازندگان قطعات چوبی مبلمان
–> کارخانه های سازنده درب
–> دکوراتورها
–> سازندگان سازه های نمایشگاهی
–> کابینت سازان
–> ارائه دهندگان خدمات برش با دستگاه CNC و حک با CNC
این دستگاه ها در مواردی می توانند جایگزین تعداد زیادی از ابزارها مثل دستگاه های برش، سوراخکاری، پرداخت و غیره شوند و در عین حال کار ویژه خود را نیز انجام دهند. نجاری که بتواند کار با یک نرم افزار طراحی را بیاموزد، خواهد توانست با خرید مته های مختلف، مجموعه عملیات برش و تراش مورد نیازش را با دستگاه فرز CNC چوبش انجام دهد. برش با دستگاه CNC فرز چوب، در سایزها و قیمت های مختلف قابل عرضه هستند. متقاضی دستگاه باید نوع کار خود را مشخص کند تا شرکت بتواند دستگاه مطلوب را معرفی کند.
این دستگاه ها به دو دسته فرز ( تخت تراش) و روتاری ( تراش قطعات مدور ) تقسیم بندی می شوند.
برش با دستگاه CNC سنگ
در ضمینه های تولید سنگ دکوراسیون، سنگ های یادبود، سنگ مزار و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها در دو سایز ۱۳۰*۱۳۰ و ۲۵۰*۱۳۰ ساخته می شوند.
SP_READ_MORE
اجزای اصلی دستگاه CNC
اجزای اصلی دستگاه CNC
1- برنامه ماشین
2- واحد کنترل ماشین
3- نرم افزار ماشین
4- موتورها
5- اجزای مکانیکی
6- سیستم اندازه گیری
دستگاه cnc چیست؟
SP_READ_MORE
کار با ماشین cnc چگونه است؟
کار با ماشین سی ان سی cnc بسیار آسان است، پس از وارد کردن فایل طراحی، تنها کاری که اپراتور دستگاه برش cnc باید انجام دهد روشن کردن ماشین سی ان سی و نظارت بر کار آن است. در برخی از انواع حتی نیاز به حرکت دادن قطعه کاری نیست و دستگاه خودش این کار را انجام می دهد. ماشین سی ان سی که در اوایل دهه هفتاد میلادی به بازار آمده است، کارهای صنعتی را بسیار ساده تر کرده و دیگر اپراتور سی ان سی نیازی به انجام کارهای دستی مانند اندازه گیری ندارد و از وقتش می تواند در کارهایی نظیر طراحی تخصصی تر استفاده کند.
SP_READ_MORE
کاربردهای دستگاه برش شعله و پلاسما
• دستگاه برش CNC با دقت و سرعت بالا، باعث کاهش زمان انجام پروژه ها و جایگزینی مناسب برای روشهای سنتی برش می باشد .
• دقت دستگاه، موجب کاهش هزینه و زمان عملیات ثانویه همچون عملیات ماشینکاری قطعات می شود.
• برش شعله و برش پلاسمای CNC برای هر بخشی که برش ورق فلزی از ضخامت 1 تا 300 میلیمتر مد نظر است، یکی از مقرون به صرفه ترین فرآیندهاست.
• موارد مصرف این دستگاه در صنایعی است چون :
- پتروشیمی
- پالایشگاهی
- نیروگاهی
- کشتی سازی
- صنایع دفاع
- خودرو
- سرمایشی و گرمایشی
- ساختمانی (سوله سازی و ...)
- تجهیزات سیمان، فولاد، قند و نیشکر
- بازارهای آهن و آهن فروشی ها
SP_READ_MORE